2018. július 13. 18:02

Bakk istván

Különleges könyvbemutató a Mátyás király évében, ahol kiderült, hogy a király közli a nagyvilággal a származását.

2018. július 2-án Budapesten a Barabás Villában bemutatásra került a három szerző könyve: Dr. Aradi Éva – Bakk István PhS – Dr. Gyárfás Ágnes: Múlt és Jelen. A pateszi pecséthengerektől a Kárpát-medencei szkítákon át az indoszkítákig címen. A könyvet Dr. Czeglédi Katalin nyelvész, szlavista, keletkutató mutatta be a nagy számban megjelent szakmai közönségnek.
A munkát tudatosan időzítették Mátyás király emlékévéhez.
A szervező Bakk István - aki egyben szerzőtársa is a könyvnek – felhívta a figyelmet arra, hogy a Bakk Endre Kanonok Alapítványnak a kezdeményezésére 2018. július 10-én 12 órakor egy percre főhajtással emlékezik az ország Mátyás királyra.
Továbbá bejelentette, hogy azon a napon, július 10-én a Bakk Endre Kanonok Alapítvány indítja el és kezdeményezi Mátyás király szentté avatását a Vatikánban.
Az indokok közül néhány: Mátyás király európai történelmi és uralkodói értéke vitathatatlan – itt bele kell érteni a Hunyadi család értékét is –, Európa keresztény történelmi értékékének az alapja. Mátyás király hozott létre elsőnek Európában állandó hadsereget. Ezzel megakadályozta azt, hogy Európa Bizánc sorsára jusson. Európa nem nélkülözheti azt a géniuszt, annak az uralkodói nagyságnak a tevékenysé


2017. január 16. 09:08

Sárkány Jenő

Kedves Zsóka ! Kedves Borsika !
Örvendünk, hogy újra sikerült pár kellemes napot tölteni a vendégszerető panzióban. Köszönet minden kedves alkalmazottnak és az aranykezű szakácsnőnek a jó falatokért. Reméljük jövőre újra ott
lehetünk. Üdvüzlettel Sárkány Jenő


2016. július 25. 12:22

Gábor László

Kedves Borsika Panzió!
Köszönjük hogy ennyire kedves és szívélyes fogattatásban részesültünk. Tökéletes volt az étel és a panzió kényelme is, csak ajánlani fogom mindenkinek.Remélem még eljutunk önökhöz a családommal máskor is. De addig is sok vendéget kívánok önöknek! Üdv: Drávacsepely


2016. július 11. 05:16

Császár Erika

Kedves Zsóka! Kedves Alkalmazottak! Kedves Barátaink!
Ismét egy felejthetetlen hetet töltöttünk el nálatok, amit szívből köszönünk.Immár 12 éve járunk Gyergyócsomafalvára a családommal és a diákjainkkal és amióta megépült a panzió itt szállunk meg.Mindenkinek ajánlom, hogy ha szeretetteljes vendéglátásban szeretne részesülni akkor a Borsika panziót válassza, mert mindig vissza fog ide vágyódni.
Szeretettel gondolunk rátok.
Erikáék Sárospatakról


2016. március 19. 11:01

Zsolt

Kiprobáltam. Egyszerűen remek hely. Igényes környezetben fogyasztottam el egy kiváló ebédet és meglepően olcsón. Ajánlom mindenkinek.


Lapozás: 1-5 | 6-10 | 11-15 ... 21-23Minden mező kitöltése kötelező!