Kedves Látogató!

Családias hangulatú panziónkat Gyergyó medence délnyugati részén, Gyergyócsomafalva község központjától 200 m-re találja.

A 80 éves székelykapun belépve csendes, tágas udvar, tornácos jellegű 2 szintes ház fogadja. A ház földszintjén 40 személyt befogadó étterem található, ízléses fa- és varottas dekorációval. Az emeleten hét darab, kellemes hangulatú, komfortos, kétszemélyes szoba található. A délnyugatra néző szobák ablakaiból a Délhegy (1.695 m), az északnyugatra nézőkéből a Kelemen havas (2.100 m) és a Gyergyói medence látható.

A panzió épületét a jómódú Borsos Mihály és neje Erőss Róza építették 1929-ben.  Az ingatlan 2005-ig folyamatosan a Borsos család tulajdonában volt, utolsó Borsos-tulajdonosa szintén Borsos Mihály, az építő unokája volt. A panzió neve a borsika nevű tűlevelű borókafajtára utal, ugyanakkor emlékeztet az ingatlan előző tulajdonosainak családnevére is.

Az épület felújítása és kibővítése 2006 és 2008 között történt, Gergely Attila műépítész tervei alapján. 2008 nyarán, a felújítás befejeztével, elkezdte működését a Borsika panzió és étterem. Az átadás után, 2008 június-augusztus között épült a hátsó udvarban levő rendezvénycsűr, Szász István és Marika építővállalkozók és Köllő Miklós műépítész tervei alapján. A csűr külső borításához az eredeti Borsos-féle csűr anyagát használtuk, fedése pedig a Borsos-házról és csűrről lekerült cseréppel történt. A felújítási munkálatok alatt igyekeztünk megőrizni az épület eredeti formáját, a falusi jómódú udvar képét,  ugyanakkor egy korszerű környezetben  otthonos, családias hangulatot teremteni az idelátogató vendég számára.

A Borsika konyhájából helyi jellegű, házias ízű étkek kerülnek kedves vendégeink asztalára.

Kellemes tartózkodást, jó étvágyat kívánunk!

         a Barabás család